Reptielen of amfibieën als huisdier


Een reptiel of amfibie als huisdier is tegenwoordig vrij populair. Het zijn echte kijkdieren net als vissen in een aquarium. Toch is een reptiel of amfibie als huisdier niet zomaar wat en het  is daarom belangrijk dat je je goed inleest voordat je hier aan begint. Overweeg jij wel eens om een reptiel of amfibie als huisdier te nemen, maar heb je toch nog twijfels? Lees dan snel verder!  

Een verblijf voor een reptiel of amfibie noem je een terrarium. Een terrarium opzetten en onderhouden kost veel tijd, energie en geld. Daarnaast zijn reptielen of amfibieën echte kijkdieren en houden er dus niet van om de hele tijd opgepakt te worden. Amfibieën of reptielen kunnen meer dan 15 jaar oud worden dus denk daarom goed na voordat je hier aan begint. Het is daarom ook belangrijk om jezelf af te vragen wat je verwacht van het dier. Sommige dieren zijn kleurrijk en sommigen zijn gecamoufleerd. Sommigen laten zich nauwelijks zien en sommigen wel. Heeft u genoeg ruimte voor een terrarium, vindt u het erg om ze levende wezens te voeren? Dit zijn allemaal dingen die je mee moet nemen in je beslissing. Zorg ook dat je je goed inleest en je echt weet waar je aan begint. 

Het terrarium opzetten en onderhouden wordt ook vaak onderschat. Het is belangrijk dat je het terrarium goed inricht voor het dier. Het begint al met de juiste lampen en het regelen van  vochtigheidsgraad en temperatuur. Ook is het goed om te weten dat er een aantal wetten zijn verbonden aan het houden van een terrariumdier. Veel reptielen en amfibieën vallen namelijk onder de CITES regelgeving. Deze regels zijn er omdat veel reptielen en amfibieën worden met uitsterven bedreigd. Het houden van een reptiel of amfibie is dus niet zomaar wat maar niet onmogelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.