Hondenverzorging


De verzorging van jouw hond
Een hond hebben is natuurlijk hartstikke leuk! Je kan gezellig spelen of lekker met hem of haar knuffelen, maar het is natuurlijk wel belangrijk om je huisdier goed te verzorgen. Bij een hond is dit vooral belangrijk zij moeten vaak uitgelaten worden en het zijn zeer actieve dieren. Daarom hebben zij ook extra verzorging nodig. In deze blogs hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je verzameld, zodat je huisdier fris en gezond blijft! 

Wandel regelmatig met je hond
Dit klinkt misschien erg vanzelfsprekend, maar geloof ons het wordt vaak over het hoofd gezien! Het is een aanrader om minimaal 3x per dag te lopen met je hond en dit buiten het plassen om. Op deze manier krijgt je hond een top conditie en blijft hij of zij goed in vorm. Daarnaast voorkom je ook overgewicht. Een interessant feitje is dat overgewicht bij een hond net zo schadelijk kan zijn als bij een mens. Daarnaast is deze activiteit ook gewoon gezond voor jezelf, dus een win-win situatie!

Gebitsverzorging
Ook een hond moet een optimale gebitsverzorging krijgen, want dit kan namelijk erg schadelijk en vooral storend zijn voor de gezondheid. Dit behoort zelf tot één van de meest storende factoren waar een hond last van kan hebben. Daarom moet je het gebit regelmatig laten checken bij een dierenarts. We willen je niet bang maken, maar hier niet opletten kan ernstige gevolgen hebben voor je huisdier, hierbij kun je denken aan: heftige tandvleesontsteking, maar ook beschadiging aan de hart, nieren en lever. Dit willen zowel jij als je hond helemaal niet hebben. Daarom is het belangrijk om hier alert op te zijn.

Dit waren alweer de twee belangrijkste factoren waarop je moet letten bij de verzorging van een hond. Natuurlijk zijn er ook andere punten, zoals; gezonde voeding of jaarlijkse vaccinaties, maar dit klinkt al erg vanzelfsprekend. Wil jij nog meer blogs lezen over andere huisdieren? Dan raden wij jou zeker aan om ook eens te gaan kijken bij onze andere blogs. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.