Hondentrainingen


Je hoort het steeds vaker. Mensen die een puppy aanschaffen gaan vaak ook gelijk op cursus zodra dat kan, maar waarom doen ze dat precies? En wat voor soort cursussen zijn er? Wil jij meer weten over de soorten honden trainingen die er zijn? Lees dan snel door! 

Er zijn in totaal 7 verschillende soorten trainingen namelijk; gehoorzaamheidstraining (puppytraining), behendigheidstraining, gedragstraining, therapie training, speuren, bescherming training en service training. De leeftijd van de hond maakt in principe niet veel uit. Je kan honden op oudere leeftijd nog zeker dingen aanleren, maar het is wel makkelijker om op jonge leeftijd te beginnen met trainen omdat ze het dan sneller oppikken. De training van een oudere hond kan bestaan uit het beter leren luisteren naar de baas, netjes aan de riem lopen zonder te trekken, speuren (op jacht gaan), dingen opzoeken of interactie met de baas zoals jagen en zoeken. Verder hangt het er ook vanaf of de hond zelf problemen of angsten heeft zoals voor de dierenarts of voor socialisatie (voor andere honden). 

Bij een puppycursus wordt er aangeraden om zo snel mogelijk te starten. Dat is dus als de puppy het nestje mag verlaten (na 7 a 8 weken). Sommige fokkers kiezen ervoor om de puppy’s pas na 12 weken weg te doen als de puppy’s hun laatste enting hebben gehad. Een puppycursus is in heel veel gevallen leuk voor jou en voor je puppy! Terwijl je samen een band opbouwt leer je je puppy beter kennen en leert hem steeds meer nieuwe dingen. Je leert voornamelijk de basisvaardigheden op een spelende wijs aan je puppy zoals zitten, liggen, pootje geven, reageren op zijn of haar naam en netjes meelopen aan de riem, daarnaast kun je ook je ervaringen en tips delen met andere baasjes en de puppy’s worden goed gesocialiseerd. Dusl een hele leuk en leerzame ervaring voor baas en hond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.