Het beste voer voor jouw trouwe viervoeter


Honden zijn de beste vriend van de mens en voor jouw beste maatje wil je natuurlijk het allerbeste, dus ook het allerbeste voer! Alleen welk voer is geschikt voor mijn hond? Zoek jij goed voer voor jouw viervoeter maar weet je niet wat voor voer het beste bij jou hond past? Lees dan snel door! 

De leeftijd, lengte, gewicht en ras spelen een belangrijke rol in het kiezen van goed voer. Hoe groter en zwaarder de hond is hoe meer voer de hond nodig is. De leeftijd van de hond speelt ook een grote rol in het kiezen van voer bijvoorbeeld voor puppy’s is speciaal puppyvoer en voor honden op leeftijd is er speciaal zacht voer omdat de tanden vaak niet zo goed meer zijn. Kleine honden hebben ook kleinere brokjes als grotere honden dit heeft te maken met dat grote honden gaan schrokken en zich daardoor verslikken in de kleine brokjes en het daarna vaak weer uitbraken. Let daarom goed op. Vaak staat er op de voorkant van de zak voer voor welke leeftijdscategorie het is en voor welke lengte en gewicht en soms zelfs voor wat voor ras het geschikt is. Sommige honden schrokken van zichzelf al met name het ras Rottweilers doen dit vaak. Het is daarom verstandig om dan een voerbakje te kiezen met ribbels om het schrokken en uitbraken van voer te voorkomen. 

Veel verkochte hondenvoer merken zijn Purina, Royal Canin, Smolke en Orijen.  Orijen hondenvoer komt als beste uit de test van de Consumentenbond. Het is volledig graanvrij waardoor het geschikt is voor elke hond ook is het in verschillende smaken beschikbaar. Het is geen goedkoop merk. Verder worden dentasticks en andere voersoorten van Pedigree ook aangeraden om het gebit van je hond gezond te houden en het zachtvoer van Pedigree is zeer geschikt voor honden op leeftijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.