De verzorging van jouw kat


De verzorging van jouw huisdier is natuurlijk uitermate belangrijk! Wij hebben zelf ook katten en wij begrijpen dat dit soms een struggle kan zijn. Daarom hebben wij deze blog geschreven. Waarin wij de verzorging van een aantal verschillende soorten onderwerpen behandelen, waarbij je rekening moet houden met je kat. Wij hopen dat jij hier iets aan hebt en we wensen je alvast heel veel leesplezier!

Katten
Katten zijn hele zelfstandige dieren vergeleken vele andere dieren. Zo likken zij zichzelf schoon en laten zij zichzelf uit. Toch hebben katten ook speciale aandacht nodig. Het is onder andere belangrijk om je kat te verzorgen om haarballen te voorkomen. Doordat zij zichzelf schoonlikken komt dit terecht in hun maag. Dat is in de eerste instantie niet zo heel erg, maar als dit ophoopt in de buik kan je kat er wel last van krijgen en kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom is het vooral bij katten met lang haar belangrijk om hen haar regelmatig te borstelen. Hierdoor worden de dode haren van jouw kat weggehaald. Daarnaast is ook een leuke manier om meer samen te zijn met jouw huisdier!

Een droge neus bij een kat
Misschien is het je weleens opgevallen dat je kat een extreem droge neus heeft. Waarschijnlijk vroeg jij je af of dat wel iets erg is of dat het gewoon normaal is, maar dat is het dus gelukkig wel! Je moet hierbij wel opletten dat er geen scheur in de neus zit, want dat is wel slecht nieuws. Als jou dit opvalt dan raden wij jou gelijk aan om naar de dokter te gaan! 

Dit waren alweer de “extra” verzorging die jou kat nodig heeft. Het is natuurlijk niet heel veel, maar het is wel belangrijk om dus de haren van je kat te borstelen en te letten op de neus, zodat hij of zij lekker gezond blijft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.