De functie van een krabpaal


Niet voor iedereen is dit een bekend fenomeen. Voor de mensen die katten in huis hebben is dit waarschijnlijk wel een bekend fenomeen. Veel mensen met katten hebben een leuke krabpaal in huis staan, maar waar is dat nou eigenlijk precies voor? Ja, voor de nagels… Maar waarom is die krabpaal nou zo belangrijk? Een krabpaal staat er zeker niet voor de sier. Wil jij weten waarvoor een krabpaal precies dient? Lees dan snel verder! 

Wat is een krabpaal nou precies? Een krabpaal bestaat vaak uit een dikke paal of meerdere palen die bekleed zijn met ruw tapijt of kleed. De ene krabpaal is uitbundiger dan de andere. Sommige krabpalen hebben verschillende slaapplekjes en extra speeltjes. Dit is afhankelijk van wat voor uitvoering je hebt. Krabpalen zijn te koop bij verschillende winkels in verschillende kleuren, soorten en maten. Een krabpaal heeft ook vaak een plat oppervlak waar je hem op neer kan zetten of die je tegen de muur aan kan monteren. Dit is zodat de kat kracht kan gebruiken zonder dat ze paal wegglijdt. Sommige katten hebben een voorkeur om hun nagels horizontaal te krabben. Een aan een plank gelijmde ruwe mat functioneert dan ook prima als krabpaal. Losse maten glijden weg of ze komen van de grond als de kat aan het krabben is.   

De krabpaal is voor de verzorging van de nagels van de kat, maar wat doet de krabpaal dan precies? Door de krabpaal ontdoet de kat zich van loszittende delen van de nagel en houd de kat zijn nagels scherp. Als de kat dit niet doet kan de kat ontstekingen of ziektes bij de nagels krijgen. Krabben wordt ook gedaan om territorium te markeren. Geurkliertjes tussen de nagels geven geurtjes af tijdens het krabben. Samen met de krassen en sporen van het krabben laat de kat zijn territorium zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.